Germenii de broccoli ne protejează de poluare

Ultima actualizare la 30 iunie 2014. Categoria: Articole
Acest articol a fost citit de 2577 ori.

În ultimii ani, China se confruntă cu o serioasă problemă legată de poluare, care afectează din ce în ce mai mult sănătatea persoanelor care locuiesc în marile oraşe şi chiar a celor din împrejurimi. Oamenii de ştiinţă de la Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health consideră că au descoperit o soluţie simplă şi eficientă. Răspunsul lor sunt germenii de broccoli. Astfel, consumul zilnic al unei băuturi preparate din germeni de broccoli i-ar ajuta pe oameni să elimine poluanţii preluaţi din aer în corpurile lor, potrivit unui nou raport publicat în revista Cancer Prevention Research.

Germeni de broccoli pentru eliminarea benzenului și acroleinei din organism

Cercetătorii de la John Hopkins din SUA și Qidong Liver Cancer Institute din China au descoperit că germenii de broccoli conţin compuşi care ajută organismul să elimine substanţele chimice nocive, cum ar fi benzenul sau acroleina, prin urină. Cercetarea confirmă studiile anterioare despre legumele crucifere (cum ar fi broccoli sau varza creaţă), care sugerau că o concentraţie mare de sulforafan accelerează capacitatea noastră naturală de a ne elimina toxinele. Broccoli obişnuit conţine acest compus, doar că în cantităţi mult mai reduse (3 grame de germeni conţin la fel de mult sulforafan precum 150 de grame de broccoli).

Un smoothie cu germeni de broccoli pentru sănătatea ta

Acest studiu a analizat timp de 12 săptămâni un număr de 291 de bărbaţi şi femei, dintr-o regiune rurală a provinciei Jiangsu. Un grup format din participanţi a consumat zilnic o băutură alcătuită din apă, ananas, suc de lămâie şi pudră de germeni de broccoli, în timp ce alt grup a consumat aceeaşi băutură fără germenii de broccoli. Oamenii de ştiinţă au constatat că aceia care au băut amestecul de broccoli au excretat, în medie, cu 61% mai mult benzen şi cu 23% mai multă acroleină.
Știai că benzenul şi acroleina se găsesc în eşapamentele automobilelor şi în fumul de ţigară? Primul compus este un cunoscut cancerigen în rândul oamenilor, iar cel de-al doilea este un puternic iritant.
„Acest studiu scoate la iveală un mijloc simplu, economic şi sigur care-i poate ajuta pe oameni să reducă riscurile pentru sănătate pe termen lung asociate cu poluarea aerului”, a declarat cercetătorul Thomas Kensler de la Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health. Deşi Kensler a declarat că problemele de sănătate cauzate de poluarea aerului fac parte din responsabilităţile de politici publice, acest tip de măsură de prevenire prin consumul de germeni de broccoli (cunoscută şi sub denumirea de chemoprevenţie) ar putea contribui la creșterea rezistenţei populaţiei la poluare.

7 milioane de oameni mor anual din cauza poluării

Organizaţia Mondială a Sănătăţii estimează că poluarea aerului ucide aproximativ 7 milioane de oameni în fiecare an, prin expunerile asociate cu o serie de boli, inclusiv cancer pulmonar şi boli cardiorespiratorii. Kensler a declarat pentru Wall Street Journal că „în cazul germenilor de broccoli, cu cât sunt mai amari, cu atât este mai bine”. Rolul ananasului şi al sucului de lămâie a fost tocmai acela de a masca gustul germenilor de broccoli.

Germenii de broccoli, aliment-medicament

Germenii de broccoli sunt foarte apreciați pentru calitățile nutritive, dar și terapeutice excepționale. Sunt un aliment viu, mai concentrat în principii active decât planta matură și conțin cantităţi mari de vitamine (în special A și C), săruri minerale, fier, potasiu, seleniu, zinc, magneziu, calciu și enzime esențiale, dar sunt şi o sursă bună de fibre. Sulforafanii din broccoli și germenii de broccoli au efecte protectoare demonstrate împotriva mai multor tipuri de cancer (în mod particular cel de colon, mamar și urinar). Aceste substanțe stimulează mecanismele naturale de protecție antitumorală ale organismului.
În acelaşi timp, germenii conțin de peste 20 de ori mai mulți compuși chemoprotectori decât floarea de broccoli. De asemenea conțin enzime care activează faza a doua a detoxifierii hepatice și pot neutraliza substanțe cancerigene foarte periculoase. Sporesc protecția naturală a pielii față de radiațiile ultraviolete și asupra tractului digestiv împotriva Helicobacter pylori; protejează împotriva reacțiilor oxidative și stimulează eliminarea unor toxine din mediu. Contribuie la reducerea stresului oxidativ și la prevenirea rezistenței la insulină (factori de risc majori pentru multe afecțiuni severe, precum cancerul și afecțiunile cardiovasculare). Totodată, pot îmbunătăți starea de sănătate a persoanelor cu diabet de tip 2. Nu în ultimul rând, pot stimula scăderea colesterolului LDL și creșterea colesterolului ”bun” (HDL), ceea ce înseamnă o protecție cardiovasculară sporită şi pot contribui la protecția celulelor retiniene față de mai multe tipuri de leziuni. Datorită activității antioxidante puternice, pot combate reacțiile oxidative și inflamația asociată unor afecțiuni respiratorii, precum boala pulmonară obstructivă cronică și astmul.

BioGreens, doza ta de sănătate cu germeni de broccoli

Dacă nu aveți întotdeauna la îndemână broccoli sau germeni de broccoli în stare crudă, apelați cu încredere la BioGreens.
Alături de ingrediente precum acerola, germenii de orz, germenii de grâu, menta, chlorella sau spirulina, super-alimentul BioGreens include şi germenii de broccoli, pentru realizarea triadei „Energizare – Alcalinizare – Detoxifiere”. Beneficiile consumului de super-alimente sunt cunoscute începând cu anii 1930, astăzi tehnologia avansată ține pasul cu ritmul nostru alert de viață și ne oferă alimente miraculoase sub formă de pudră sau capsule.
Produsul BioGreens poate fi consumat în shake-uri, smoothie-uri, cocktailuri sau în alte combinaţii de reţete delicioase şi sănătoase (supe creme, orez, paste etc.).

Instrumente utile

Spune-ți părerea!

Părerea ta poate fi importantă pentru cei care au citit acest articol! Împărtășește opiniile tale și altora! Îți mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

sus in pagina