Reprogramarea creierului pentru viață sănătoasă

Ultima actualizare la 30 octombrie 2014. Categoria: Articole
Acest articol a fost citit de 1932 ori.

Știați că mâncarea nesănătoasă, de tip fast food, cu multe grăsimi, zahăr și aditivi chimici, dă dependență? Nu vorbim doar de faptul că sunt bune la gust, ci despre o reală dependență care apare în tractul digestiv și în creier. Unele persoane care au acest stil de alimentație folosesc acest lucru ca pe o scuză – ”ar fi foarte dificil să îmi schimb alimentația, nu pot!”. Într-adevăr, organismul care este bombardat frecvent cu produse nesănătoase, pline de aditivi chimici și potențiatori de aromă, se obișnuiește cu acestea, iar creierul cere din ce în ce mai mult astfel de alimente. Există însă soluții: cercetătorii au descoperit că așa cum alimentele și un stil de viață nesănătos dau dependență, psihică și fizică, la fel putem reprograma creierul pentru a se obișnui și a cere alimente sănătoase!

Odată ce începeți să faceți astfel de alegeri în mod conștient, ”computerul” organismului, creierul, se va obișnui cu noile ”input”-uri și va forma noi obiceiuri. Nu este doar o metaforă! O echipă de cercetători de la Tufts University a demonstrat că, pe măsură ce adoptăm noi obiceiuri de alimentație echilibrată și stil de viață sănătos, creierul formează noi obișnuințe și modifică dependența de alimentele nesănătoase – chiar și după mulți ani de obiceiuri și alimente nesănătoase care ne-au creat dependențe.

Cum schimbăm obiceiurile nesănătoase?

Începuturile sunt cele mai dificile, mai ales în privința alimentației. Multe persoane s-au obișnuit să consume alimente nesănătoase pentru că gustul lor apetisant oferă o aparentă și trecătoare stare de bine, mult dorită în condiții de stres, oboseală și stări psihice negative – cu alte cuvinte binecunoscuta alinare prin mâncare.

Și totuși, veți constata că este este mai ușor decât credeți să adoptați o alimentație sănătoasă fără să vă simțiți chinuiți. Iată câteva modificări mici, dar cu un impact benefic major asupra sănătății:

  • Reduceți treptat, pe parcursul câtorva săptămâni, cantitatea consumată din următoarele tipuri de alimente: fast food, mezeluri, dulciuri, produse de patiserie, margarină și grăsimi hidrogenate, produse cu mulți conservanți chimici. Înlocuiți-le cu alimente vegetale, lactate naturale, miere.
  • Dacă nu consumați 1,5-2 litri de lichide (apă, ceai, sucuri naturale) pe zi, creșteți câte puțin ( cu o cană, să spunem) cantitatea de lichide consumată în fiecare zi.
  • Identificați cât mai multe variante sănătoase și hrănitoare pentru gustările, dulciurile, snack-urile nesănătoase cu care v-ați obișnuit.
  • Mestecați foarte bine fiecare îmbucătură. Veți avea astfel o digestie și o absorbție a nutrienților mult mai bună, iar ”poftele” vă vor da târcoale mai rar.

Produsele naturale ajută la reprogramarea obiceiurilor alimentare

Pentru modificarea unor obișnuințe alimentare nesănătoase, este important să le înlocuiți, treptat, dar cu perseverență, cu obiceiuri noi. Produsele marca Zenyth vă pot ajuta concret în atingerea acestui obiectiv. Toate produsele sunt naturale și aduc organismului un aport de nutrienți concentrați. Puteți începe, de exemplu, o ”curățare” a alimentației printr-o cură cu BioGreens.

BioGreens, un pas către alimentația sănătoasă

Iată cum vă poate ajuta un produs pe bază de super-alimente verzi să vă reprogramați organismul către o alimentație sănătoasă:

  • BioGreens vă aduce un cocktail de nutrienți 100% naturali, concentrați (prin liofilizare), care echilibrează multe din carențele nutriționale provocate de alimentația dezechilibrată.
  • Datorită efectului antioxidant, o cură cu BioGreens contribuie la îmbunătățirea proceselor de detoxifiere din organism, ceea ce înseamnă o eliberare mai eficientă de toxinele preluate din alimentele nesănătoase și din mediu.
  • De multe ori apelăm la alimente nesănătoase (în general dulciuri și energizante) pentru că ne simțim obosiți și fără energie. BioGreens ajută organismul să aibă mai multă energie în mod natural, furnizând nutrienți care stimulează producția de energie din celule și îmbunătățesc răspunsul organismului la stres și efort.

Cu perseverență și alegeri alimentare sănătoase, creierul se va obișnui (mai repede decât credeți) cu un nou model de alimentație, poftele de alimente nesănătoase se vor diminua, iar organismul se va simți mult mai bine. Începeți pas cu pas, înlocuiți obiceiurile alimentare și de stil de viață nesănătoase cu unele mai bune și vă garantăm că veți constata numeroase efecte benefice în modul în care vă simțiți zi de zi!

Instrumente utile

Spune-ți părerea!

Părerea ta poate fi importantă pentru cei care au citit acest articol! Împărtășește opiniile tale și altora! Îți mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

sus in pagina