Simțiți-vă bine în pielea dumneavoastră!

Ultima actualizare la 30 octombrie 2014. Categoria: Articole
Acest articol a fost citit de 1367 ori.

Deși ridurile spun poveștile unor aventuri de neuitat și servesc drept mărturii pentru experiența de viață, acest lucru nu înseamnă neapărat că trebuie să facem publicitate trecutului nostru sau să îl lăsăm să se citească pe fața noatră. Este adesea dificil să acceptăm procesul de îmbătrânire și să ne obișnuim cu ideea că nu mai suntem copii. Chiar dacă dovada poate sta în aspectul pielii, există persoane care se bucură de un aspect exterior tineresc care, aparent, contrazice vârsta cronologică. În aceste cazuri, genele pot juca un rol important, însă menținerea tinereții exterioare trebuie să țină cont de principiile fundamentale de îngrijire a pielii, dar și de păstrare a unei diete sănătoase. Cunoașterea a cât mai multe informații despre structura și modul de funcționare a pielii vă permit să înțelegeți mai bine modalitățile adecvate de protecție și tratament, precum și să utilizați anumite trucuri pentru a anula semnele îmbătrânirii.

Știința pielii

Corpurile noastre folosesc proteinele din alimente pentru mai multe decât construirea masei musculare. Numeroase funcții interne depind de proteine pentru procese care implică întreținerea și realimentarea țesuturilor din organism. Mușchii, organele și funcțiile sistemului imunitar depind de proteine pentru efectuarea corespunzătoare a activității lor specifice. Proteinele importante pentru sănătatea pielii sunt colagenul, elastina și cheratina, cu o legătură specifică de intercondiționare.
Există mai multe tipuri diferite de colagen în organism, care formează oasele, ligamentele și țesuturile conjunctive. De fapt, aproximativ un sfert din cantitatea de proteine a corpului nostru este colagen, cu rol important de susținere pentru cel mai mare organ al nostru – pielea. Aproximativ 98% din derma noastră este alcătuită din această proteină fibroasă, care oferă „lipici molecular”, cu rol de sudare a țesuturilor. Celelalte două procente conțin elastină, o proteină care ajută pielea să revină la forma inițială, dacă se execută o mișcare mecanică asupra ei. De asemenea, mai există cheratina, care formează stratul exterior al pielii umane și acționează, alături de colagen, pentru furnizarea componentelor structurale-cheie pentru piele. Însă, pe măsură ce îmbătrânim, colagenul își pierde încet-încet capacitatea de a se înnoi, lăsând loc apariției inevitabile a ridurilor.
În fiecare zi ne întâlnim cu specii reactive de oxigen, de multe ori numite radicali liberi, care denaturează și deteriorează colagenul și cheratina din pielea noastră. Fiecare dintre noi se confruntă zilnic, fără să vrea, cu acești radicali liberi, prin contactul cu lumina soarelui, folosirea de produse cosmetice nocive sau inhalarea diferiților poluanți. Prin definiție, radicalii liberi sunt particule instabile, întrucât din compoziția lor le lipsește un electron. Ei caută alte substanțe pentru a-și recupera electronul lipsă și încearcă să se stabilizeze ei înșiși prin destabilizarea altor substanțe. După ce au obținut stabilitatea, ei nu mai sunt radicali liberi, însă convertesc alte molecule în radicali liberi. Iar colagenul și cheratina, fiind atât de abundente în piele, se află printre principalele ținte ale radicalilor liberi.
Când un radical liber „fură” un electron de la proteina din componența colagenului, legătura acestuia este distrusă și se creează prejudicii. Efectul este cumulativ și progresiv, lăsând în urmă cel puțin un radical liber în acest schimb. De-a lungul anilor, se pot vedea efectele acestor radicali liberi prin pierderea elasticității și lăsarea pielii. Totuși, nu trebuie să credeți că îmbătrânirea este condamnarea la moarte a pielii netede pentru că există anumite modalități naturale de menținere, refacere și reînnoirea a proteinelor de colagen pentru piele.

Salvarea din antioxidanți

beauty_2Ați auzit vreodată de expresia „a mânca în culori”? Natura s-a gândit la toate și pare a fi mult mai previzibilă decât noi. Prin consumul unor alimente cu o varietate de culori pe parcursul zilei veți consuma vitamine și antioxidanți unici de la fiecare sursă de hrană, construindu-vă în mod natural un sistem de protecție a pielii. Alimentele bogate în antioxidanți, cum ar fi vitaminele C și E, beta-caroten, seleniu, polifenoli sau flavonoide, luptă împotriva semnelor tipice de îmbătrânire. Aceste semne se pot manifesta prin subțierea pielii, pierderea elasticității, modificări de textură și pigmentări.
„Pielea își pierde componentele structurale pe măsură ce îmbătrânim, conducând la deshidratare și apariția ridurilor”, afirmă Dr. Joosang Park, vicepreședinte al Scientific Affairs for Biocell Technology. „Acest proces natural de îmbătrânire este agravat de procesul de îmbătrânire extrinsecă, cauzat în primul rând de lumina razelor ultraviolete (fotoîmbătrânire). Multe persoane sunt conștiente de faptul că un consum de alimente sănătoase și menținerea unui stil de viață sănătos sunt foarte importante pentru păstrarea aspectului tineresc al pielii, însă nu respectă neapărat aceste lucruri. Suplimentele alimentare naturale pot umple anumite goluri cauzate de pierderile structurale și pot întârzia, într-un anumit fel, procesul de îmbătrânire”.

Protejați-vă de expunerea prelungită la razele ultraviolete

Cu siguranță că cei care sunt cu adevărat interesați de protejarea pielii cunosc faptul că protecția solară este extrem de importantă în menținerea sănătății și strălucirii pielii. Însă nu puteți face acest lucru doar pe cont propriu. Este adevărat că un produs cu un spectru larg oferă protecție UVA și UVB, dar această protecție este uneori incompletă din cauza pătrunderii continue a luminii reziduale ce trece în epidermă și în dermă. Această penetrare a luminii reziduale poate genera radicali liberi, dar atunci când există suficienți antioxidanți, experții afirmă că produsele de protecție solară oferă cea mai bună combinație împotriva deteriorării pielii. Antioxidanții și produsele de protecție solară lucrează împreună pentru consolidarea reciprocă a abilităților de protejare a pielii.
Folosind o tehnică laser cu doi fotoni, alături de microscopul cu imagine fluorescentă, cercetătorii au studiat efectele radiațiilor ultraviolete cu privire la generarea radicalilor liberi și a rolului lor în producerea de leziuni ale pielii. Ei au descoperit că stratul cărnos, bariera de protecție a pielii împotriva asaltului mediului, a dezvoltat numeroase cantități de radicali liberi atunci când a fost expusă la raze ultraviolete. Acești radicali liberi au provocat daune la nivelul citoplasmei pielii și a matricei de lipide, rănind chiar citoplasma epidermei inferioare.
În concluzie, antioxidanții ajută la scăderea daunelor provocate de radicalii liberi la nivelul pielii, contribuind la reducerea ridurilor, prevenirea lăsării pielii, a apariției petelor și chiar sprijinind lupta împotriva cancerului de piele. Deși este important să acceptați îmbătrânirea, nu trebuie să vă simțiți dominat de ea. Iubindu-vă pielea și luând măsuri de preventive pentru a o proteja, o puteți menține în mod natural sănătoasă și strălucitoare.

BioGreens combate efectele îmbătrânirii

Procesul de regenerare celulară a tuturor țesuturilor din organism are nevoie de hrană adecvată (nutrienți naturali, ușor asimilabili) și detoxifiere (eliminarea eficientă a reziduurilor metabolice din mediu și alimente). Alimentația majorității dintre noi este sărăcită de fibre, vitamine, minerale și alți nutrienți esențiali, în schimb abundă în alimente rafinate, calorii goale (care îngrașă și nu ne dau energie) și aditivi chimici. Dacă adăugăm efectele poluării, ale stresului și fumatului, îmbătrânirea prematură și încetinirea regenerării organismului sunt la doar un pas.
Așadar, a ne simți tineri și energici înseamnă a ne hrăni sănătos și a ne detoxifia organismul în mod eficient. BioGreens a fost conceput ca un super-aliment foarte bogat în nutrienți concentrați, 100% naturali, bio, fără aditivi sau conservanți chimici, care hrănește, dar stimulează oxigenarea, detoxifierea și regenerarea sângelui și a celulelor. Algele spirulina și chlorella au fost în mod special studiate pentru acțiunea antioxidantă și efectele benefice în sindromul metabolic, diabet și supraponderalitate (probleme care se accentuează o dată cu vârsta și totodată dau o stare și un aspect îmbătrânit organismului). Iar orzul verde conține mult calciu, fier, vitamina C și aminoacizi, nutrienți indispensabili pentru diminuarea stărilor de oboseală, în convalescență și anemie.
În plus, BioGreens vă dă o senzație generală de energie, ceea ce vă ajută să faceți față mai bine oboselii și stresului. Poate începeți să faceți mai multă mișcare sau pur și simplu aveți mai multă energie în sportul pe care îl practicați? Când vă simțiți bine, iar organismul funcționează mai bine, arătați mai tânăr(ă) la orice vârstă. De aceea, BioGreens are efecte benefice atât pentru tineri, cât și pentru persoanele de vârstă medie sau pentru vârstnici.
De asemenea, BioGreens conține surse bogate de antioxidanți 100% naturali, în combinație cu alți fitonutrienți care le potențează efectele benefice: clorofila, enzime (precum superoxiddismutaza – SOD), indol-3-carbinolul, sulforafaninele și glucorafaninele din broccoli (care stimulează producerea unor enzime cu rol antioxidant). Grâul verde și orzul verde, algele și germenii s-au dovedit a avea acțiune puternic antioxidantă și regenerantă, ceea ce înseamnă o protecție sporită împotriva apariției și a dezvoltării tumorilor canceroase, dar și protecția pielii și a membranelor oculare față de îmbătrânirea prematură și agresiunea mediului.

Instrumente utile

Spune-ți părerea!

Părerea ta poate fi importantă pentru cei care au citit acest articol! Împărtășește opiniile tale și altora! Îți mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

sus in pagina