Acerola

Este una din cele mai bogate surse de vitamina C naturală (conține de 10-50 de ori mai multă vitamina C decât portocalele). Conține vitamina A, tiamină, riboflavină și niacină, magneziu, acid pantotenic. În mod tradițional este folosită în tratamentul diareei, artritei, al febrei, dar și al unor afecțiuni ale inimii și ficatului. Este bogată în antocianine, un tip de antioxidanți folosiți de organism pentru producerea unor aminoacizi.

http://cstheart.com/your-health/index.dot?id=40001&lang=English&db=hlt&ebscoType=static&widgetTitle=Cardiology

  • S-a demonstrat că ajută copiii (chiar și nou-născuții) să se dezvolte mai bine, fără efecte secundare.

http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0022347656801595

  • Este folosită de atleți pentru îmbunătățirea capacității de efort fizic și în general împotriva răcelilor, a afecțiunilor gingivale și în tulburări de colagen.

http://www.webmd.com/vitamins-supplements/ingredientmono-608-acerola.aspx?activeIngredientId=608&activeIngredientName=acerola

  • Datorită conținutului de vitamina C, A și antioxidanți poate inhiba dezvoltarea unor celule cancerigene.

http://cat.inist.fr/?aModele=afficheN&cpsidt=13647424

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20099192

  • Conține flavonoizi cu activitate antioxidantă foarte mare, care acționează sinergic cu vitamina C și alte componente active.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15826041

  • Conținutul mare de vitamina C poate avea efecte benefice împotriva Helicobacter pylori (un factor de risc pentru cancerul gastric.)

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15756906

  • Polifenolii din acerola au efect regenerant asupra pielii, dându-i luminozitate (vitamina C este esențială pentru sinteza colagenului).

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19060403

  • Este considerată un potențial adjuvant în managementul diabetului și al hiperlipidemiei.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3034956/

Instrumente utile