Germenii de broccoli

Germenii de broccoli sunt foarte apreciați pentru calitățile nutritive, dar și terapeutice excepționale. Sunt un aliment viu, mai concentrat în principii active decât planta matură și conțin cantităţi mari de vitamine (în special A și C), săruri minerale, fier, potasiu, seleniu, zinc, magneziu, calciu și enzime esențiale. Sunt o sursă bună de fibre și calciu.

  • Sulforafanii din broccoli și germenii de broccoli au efecte protectoare demonstrate împotriva mai multor tipuri de cancer (în mod particular cel de colon, mamar și urinar). Aceste substanțe stimulează mecanismele naturale de protecție antitumorală ale organismului și sunt un adjuvant benefic în chimioterapie.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23902242

  • Conțin de peste 20 de ori mai mulți compuși chemoprotectori decât floarea de broccoli. De asemenea conțin enzime care activează faza a II-a a detoxifierii hepatice și pot neutraliza substanțe cancerigene foarte periculoase.

http://www.hopkinsmedicine.org/press/1997/sept/970903.htm

  • Sporesc protecția naturală a pielii față de radiațiile ultraviolete și asupra tractului digestiv împotriva Helicobacter pylori; protejează împotriva reacțiilor oxidative și stimulează eliminarea unor toxine din mediu.

http://www.hopkinsmedicine.org/press/1997/sept/970903.htm

  • Contribuie la reducerea stresului oxidativ și la prevenirea rezistenței la insulină (factori de risc majori pentru multe afecțiuni severe, precum cancerul și afecțiunile cardiovasculare).

http://www.nature.com/ejcn/journal/v65/n8/full/ejcn201159a.html

http://www.nutraingredients-usa.com/Research/Broccoli-sprouts-show-benefits-for-diabetics-RCT

  • Pot îmbunătăți starea de sănătate a persoanelor cu diabet de tip 2.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22537070

  • Pot stimula scăderea colesterolului LDL și creșterea colesterolului ”bun” (HDL), ceea ce înseamnă o protecție cardiovasculară sporită.

http://www.news-medical.net/news/2005/03/21/8589.aspx

  • Contribuie la protecția celulelor retiniene față de mai multe tipuri de leziuni.

http://www.thefreelibrary.com/Mounting+Evidence+Shows+Compound+Found+in+Broccoli+Sprouts+Is+a…-a0130576082

  • Datorită activității antioxidante puternice, pot combate reacțiile oxidative și inflamația asociată unor afecțiuni respiratorii, precum boala pulmonară obstructivă cronică și astmul.

http://clinicaltrials.gov/show/NCT00994604

http://www.thefreelibrary.com/Mounting+Evidence+Shows+Compound+Found+in+Broccoli+Sprouts+Is+a…-a0130576082

Instrumente utile