Germenii de grâu

Germenii de grâu sunt consideraţi unul dintre cele mai alcalinizante alimente și sunt indicaţi în tratamentul avitaminozelor, asteniei, anemiei, diabetului, constipaţiei, gastroenteritelor, litiazei biliare, hemoroizilor şi în perioadele de convalescenţă. Sunt surse importante de vitamine B, calciu, magneziu și au un conținut caloric redus.

Germenii de grâu au mai puţine proteine şi grăsimi decât grâul negerminat. De asemenea, anumiţi nutrienţi (vitaminele C, E şi B, niacina, acidul folic) sunt de câteva zeci sau chiar sute de ori mai concentraţi în germenii de grâu.

  • Sunt bogaţi în antioxidanţi, în mod special vitamina E, foarte importantă petru protejarea membranelor celulare, a celulelor creierului şi împotriva reacţiilor oxidative (care cresc riscul de ateroscleroză).

http://www.doctoroz.com/videos/why-you-need-wheat-germ?page=3

  • Sunt o sursă bună de tiamină (vitamina B1), care ajută la stimularea sistemului imunitar, reglează anumite tulburări digestive și de vedere și ajută la îmbunătățirea performanțelor fizice. Conține și alte vitamine din complexul de B-uri, foarte importante pentru buna funcționare a creierului și a inimii.

http://www.mayoclinic.com/health/health-foods/MY01108&slide=11

http://www.doctoroz.com/videos/why-you-need-wheat-germ

  • Uleiul extras din germeni de grâu s-a dovedit foarte bogat în acizi graşi Omega 3, care măresc protecţia cardiovasculară şi antioxidantă a organismului.

http://atvb.ahajournals.org/content/26/11/2577.full

  • Studiile de laborator au indicat capacitatea extrasului de germeni de grâu de a inhiba dezvoltarea cancerului de colon.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11577004

  • Conțin minerale (fier, zinc, magneziu, calciu, seleniu) care stimulează vindecarea și regenerarea țesuturilor
  • Fitosterolii din germenii de grâu contribuie la reglarea colesterolului prin scăderea absorbției acestuia din alimentație.

http://healthyeating.sfgate.com/health-information-wheat-germ-9446.html

Instrumente utile